Mijn naam is Chris Bosch
Kunst, design en illustraties zijn onderwerpen waar ik me elke dag mee bezig hou. Ik ben net afgestudeerd in grafische vormgeving op het Grafisch Lyceum Utrecht en ik wil beter worden in wat ik nu doe: illustreren en vormgeven. Ik ben erg ambitieus en ik denk dat ik veel potentie heb. Ik wil deze potentie benutten door nog meer uit het maakproces en mezelf te halen. Ik ben ervan overtuigt dat een kunstopleiding een enorme toevoeging is aan wat ik nu kan en weet. Ik ben creatief, kan oplossingsgericht denken, ben sociaal vaardig, bedachtzaam en heb ik een goed beeldend vermogen. 
Ik wil op de WdKA mezelf losmaken van de vaste routines en regels die ik vanuit mijn huidige opleiding heb meegekregen en plaats maken voor vernieuwing in mijn werk. Mijn doelen zijn vooral om losser te komen en om meer te durven. Ik wil mezelf beter leren kennen en kijken waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen om deze vervolgens verder te ontwikkelen. Daarnaast wil ik mijn werk naar een hoger niveau tillen.
Het liefst wil ik in de toekomst voor mezelf werken. Het lijkt mij tof om redactionele illustraties te maken omdat ik dan actualiteit kan combineren met beeld. Wat mij ook aanspreekt zijn kinderboeken, wetenschappelijk illustrator, infographic design, concept art en handbelettering. Kortom ik vind veel interessant maar weet niet precies waar ik mezelf over een aantal jaar zie. Ik weet wel dat m’n passie bij illustreren ligt, dat ik mezelf hierin wil ontwikkelen en dat ik wil ontdekken welke tak van illustratie het beste bij mij past.
Op school heb ik vooral logo’s en huisstijlen gemaakt. Tijdens mijn stage bij Diep Arnhem heb ik illustraties en vormgeving gemaakt. En qua vormgeving heb ik voor NOC*NSF en TeamNL een iconenset en podcast thumbnail ontworpen. Tijdens mijn stage bij Giesbers Retail heb ik meegedraaid op de creatie afdeling, daar heb ik meegeholpen met campagnes, folders en fotografie. Daarnaast ben ik derde geworden van Nederland met Skills Heroes 2020, een vakwedstrijd waarbij ik het GLU heb vertegenwoordigd. Ik deed mee aan het onderdeel mediavormgeving. Link: https://www.glu.nl/top-drie-plek-skills-heroes-finale-voor-student-chris-bosch/
Back to Top