Eind 2019 was ik door het Grafisch Lyceum Utrecht uitgekozen om deel te nemen aan NK Skills Heroes. Dit was een NK voor alle beroepen binnen het MBO. Ik deed mee met het onderdeel mediavormgeven. Hier heb ik het Grafisch Lyceum Utrecht vertegenwoordigd en heb ik het opgenomen tegen andere MBO’s die elk hun leerling hadden. Ik ben derde geworden op het NK Skills Heroes Netherlands. Ik ben nog steeds erg blij met deze mooie ervaring en prestatie. Hieronder vind je een link naar een artikel op de site van het Grafisch Lyceum Utrecht. Link: https://www.glu.nl/top-drie-plek-skills-heroes-finale-voor-student-chris-bosch/
Het begon op het Grafisch Lyceum waar de school vijf leerlingen uit koos wie het GLU zou kunnen vertegenwoordigen bij Skills Heroes. Ik was een van de leerlingen. We kregen een opdracht we thuis moesten maken, wie deze het beste zou maken mocht het GLU ging door naar de voorrondes. Ik had de opdracht het beste gemaakt en mocht het Grafisch Lyceum Utrecht vertegenwoordigen.
Ik had me goed voorbereid op de voorrondes omdat ik sowieso een plek in de finale wilde hebben. We moesten bij de voorrondes een logo en styleguide maken voor het bedrijf Replas. Een bedrijf dat plastic omzette in diverse producten. We kregen hiervoor maar drie uur de tijd. Ik had bij de voorrondes 89 van de 100 punten behaald en was daarmee zeker van een plek in de finale.
De finale speelde zich af in Leeuwarden en duurde vier dagen lang. Elke dag had een ander onderdeel. We moesten voor het Zuid-Hollands Autobus Museum een nieuw logo maken met een app, visitekaartjes, posters en een styleguide. Na vier dagen zat de finale erop. Vol spanning zat ik bij de prijsuitreiking omdat ik graag op het podium wilde eindigen. Eenmaal aangekomen bij het onderdeel mediavormgeven, zeiden ze mijn naam. Ik was derde van Nederland geworden, iets wat ik nooit meer zal vergeten. 
Back to Top